Innan jag började jobba med det som jag gör idag hann jag arbeta en del som estenom och frisör, mest jobbade jag med smink. Jag hann hålla kurser inom smink, jobba på salong och inom tv och film samt en del reklam. För mig kändes det värdefullt att få vara kreativ och samtidigt kunna hjälpa människor att få må bra och att få känna sig vackra. Det var drivkraften inom mig och jag kände starkt att jag ville hjälpa till att förstärka det inre och yttre välmåendet hos de som jag mötte. Men något intressant som hände under mina år inom smink och hår var att mitt eget intresse för att använda makeup sakta försvann. (Likaså att färga och fixa mitt eget hår.) Jag tappade helt lusten för att sminka mig själv och föredrog att inte alls använda makeup.

Nu är det x antal år sedan som jag var aktiv inom skönhetsbranschen och det är inget som jag saknar. Men den senaste tiden har mitt intresse för smink faktiskt så smått börjat vakna till liv igen. Och jag förstår varför. Jag har under de här åren haft möjlighet att verkligen möta mig själv. Idag jobbar och lever jag på ett sätt som är ärligt gentemot såväl mig själv som min omgivning. Jag går inte emot mig själv och jag jobbar med att lyssna på och stärka upp/stöda individer inifrån och ut. Inte tvärtom. Jag har som individ också fått en större insikt i vad balans handlar om och hur vi kan ta hjälp av såväl våra egna balanser som obalanser för att utvecklas. Som jag ser det så kan det att vara i balans också ibland handla om att vara i obalans, för att vi sedan ska kunna stiga upp som starkare individer och möta världen på ett ännu mera genuint sätt.

Observera att jag nu på inget som helst vis menar att det att man använder eller inte använder sig av skönhetsprodukter eller metoder är varken rätt eller fel. Det som jag försöker lyfta fram med det här exemplet är att om vi är ärliga mot oss själva och om vi försöker leva så äkta som möjligt och vara närvarande i vår egna liv så skapar vi utrymme för närvaro och glädje. Och för någon kan den glädjen komma från något så trivialt och ytligt 😉 som smink. Dessutom borde det vara en självklarhet att varje individ ska kunna få känna sig vacker på sitt vis men tyvärr är det ju inte så idag och den attityden är något som vi alla kan vara aktiva i att förändra. Vi är alla vackra.

Du undrar nu kanske varför jag skriver det här och vad poängen med mitt svamlande är. Poängen är att möta oss själva. Det är något som alltid har varit viktigt men den tid som vi nu lever i gör att det är ännu mera viktigt. Därför vill jag uppmuntra dig som läser det här och som känner att det är något med det som jag skriver som talar till dig att under de två närmaste månaderna satsa tid och energi på att möta dig själv 💛

Vi lever nämligen i en tid var det är av stor vikt att vi gör ett medvetet val hur vi vill leva, inom vilken ”verklighet” vill vi leva, på vilken ”värld” vi vill fortsätta vår resa. Framför oss har vi en tumultartad tid var det egentligen inte finns möjlighet att gå tillbaka till det som har varit. Men det kommer trots det att finnas de som med all makt vill försöka återgå till den gamla ”verkligheten”. De som väljer den vägen kommer att möta en tunghet i energin som inte gärna öppnar upp för ett naturligt flöde. Men de här individerna kommer att vara så envisa och delvis blinda för vad som sker att de trots de svårigheter som de möter inte kommer att ge upp sin ”verklighet”. Sedan kommer det att finnas de som väljer att se över sina liv och sin omvärld för att sedan gå vidare men inom den här gruppen finns det ännu undergrupper i vilken ”verklighet” som väljs.

Blev det för flummigt? Enklast förklarat är att du som individ behöver ta ett medvetet steg inåt och känna efter, se på och lyssna till vad som är rätt för dig. I vilken riktning vill du gå? Vad vill du förstärka i ditt liv och i dig själv? Vad vill du ge näring till? Du behöver hitta en balans i DITT lärande, varande och görande. Vad är din ”verklighet”? Hur ser din ”värld” ut?

Och vem vet, kanske också du hittar tillbaka till gamla glädjeämnen fast på ett nytt och mera givande sätt 😉

Jag önskar dig allt gott och lycka till på din livsresa 💛
Med värme,
Susanne

Pin It on Pinterest